Kako dobiti savršenu tjesteninu? Iako je relativno laka za pripremu, obratite pozornost na detalje kod kuhanja tjestenine kako biste ju pretvorili u novo i posebno jelo za vas i vaše voljene.
1. Za početak, pazite da izaberete pravu tjesteninu za vaš umak. Primjerice, špageti idu dobro uz laganije umake s kiselim vrhnjem, dok će se penne izvrsno uklopiti u kombinaciju zapečene tjestenine s povrćem ili mesom.
2. Koristite dovoljno veliku posudu za kuhanje tjestenine kako bi se sva tjestenina ravnomjerno skuhala.
3. Sol možete dodati prije ili nakon što voda zakuha. Mišljenja su oko ovog pitanja podijeljena, stoga eksperimentirajte i vidite što vama bolje odgovara.
4. Bitno je da voda zakuha prije nego što u nju dodate tjesteninu!
5. Ne napuštajte kuhinju dok se tjestenina kuha, jer je bitno da ju s vremena na vrijeme promiješate.
6. Provjerite tjesteninu dvije minute prije isteka vremena kuhanja preporučenog na pakiranju.
Ako je tjestenina mekana izvana ali je zadržala čvršću teksturu iznutra, onda je al dente i spremna za jelo!
7. Sačuvajte šalicu vode u kojoj ste skuhali tjesteninu. Dat će posebnu teksturu i gustoću vašem umaku, i to bez dodavanja brašna ili ostalih sastojaka.
8. Pomiješajte tjesteninu s umakom.
Uživajte u jelu!