Poslužite odabrane umake s malo masnoće ili domaći guacamole s povrćem za osvježavajući, ali lagani, međuobrok koji neće sabotirati vaše napore da manje jedete nakon Božića.
Bademi su ukusan i hranjiv međuobrok koji možete poslužiti gostima. Ključ je ispravnom odabiru veličine porcije. Mala šaka (oko 15-20 badema) smatra se jednom porcijom. Pokušajte ih dijeliti unaprijed kako bi ih gosti mogli uživati, bez da pretjeraju.
Svježi voćni ražnjići s prirodnim grčkim jogurtom također su ukusna i lagana poslastica, idealna za zabavu, a dodatni plus je i jednostavna priprema kod kuće. Pokušajte upotrijebiti barem 3-4 različite vrste voća kako bi ražnjići izgledali što privlačnije.
Bruschette s paradajzom i bosiljkom još je jedno izvrsno, a lagano jelo. Baget hljeb narežite na tanke kriške, lagano premažite maslinovim uljem, a zatim zapecite u rerni s obje strane. Nasjeckajte malo paradajza i bosiljka, po želji dodajte začine i poslužite ih na zapečenim komadićima hljeba.
Za malo konkretniji međuobrok, poslužite izbor raznovrsnih sendviča izrezanih na komade veličine zalogaja. Isprobajte ukusnu kombinaciju poput piletine, avokada, salate, paradajza i sira sa smanjenim udjelom masnoće. Mnogi će također biti oduševljeni i dimljenim lososom s koprom i krem sirom smanjene masnoće.
Pravila ponašanja za stolom
Odmalena je poželjno upućivati na važnost dobrog ponašanja za stolom...