1. Topla i ukusna
Po?nite svoj obrok juhom, opustite i zagrijte ?eludac.
2. Visoki izvor teku?ine
Juha sadr?i veliku koli?inu vode koja hrani tjelesne stanice i odr?ava va?u ko?u svje?om.
3. Zdrava i hranjiva:
Juha je prirodna i zdrava opcija koja se mo?e pripremiti na razli?ite na?ine; s povr?em, mesom, piletinom ili ?ak mahunarkama i ri?om.
4. Juha zadr?ava svoju hranjivu vrijednost:
Na?in pripreme juhe poma?e u o?uvanju prehrambene vrijednosti u juhi ?ak i nakon kuhanja, ?ine?i je bogatom vitaminima, mineralima i proteinima.
5. Puna je zdravih vlakana:
Neke juhe, bogate vlaknima kao ?to su juha od povr?a i mahunarki, poma?u u o?uvanju zdravlja va?eg probavnog sustava i sprje?avaju nadimanje i zatvor.
- Juha od le?e sadr?i 4-5 grama vlakana po obroku (?alica)
- Juha od povr?a sadr?i 3-4 grama vlakana po obroku (?alica)
6. Bogatog je okusa
Va?a obitelj mo?e u?ivati u raznim aromati?nim juhama.
7. Osje?aj sitosti
Juhe daje osje?aj sitosti i kao rezultate poma?u ljudima da jedu manje.
¥ Primjeri zdravih juha:
1- Probajte ovu juhu od le?e: bogata je proteinima i ?eljezom
2- Probajte ovu juhu od cikle: bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima
3- Probajte ovu juhu od ri?e i raj?ice: bogata je povr?em i ?krobom
4- Probajte ovu zobenu juhu: bogata je vlaknima, vitaminom B6, magnezijem i kalijem
Podijelite svoje komentare