Savjetujemo da obučete nešto svijetlo - time ćete postići da se gosti osjećaju dobrodošlo jer će vidjeti da ste se potrudili da izgledate dobro za njih.
Pripremljena pića, grickalice i sir servirajte blizu ulaza - na taj način, gosti će se osjećati opušteno čim uđu. Osim toga, mogu krenuti prema trpezariji gdje sam usred stola napravio lijepi središnji dio (možda cvijeće ili voće) sa svim uredno posloženim priborom za jelo.
Prilikom pripreme rasporeda sjedenja, nastojim smjestiti goste pored nekoga koga ne poznaju, i naravno, volim ih upoznati i provesti barem pet minuta svog vremena razgovarajući s njima. Moje najpoznatije jelo su pileći medaljoni. Njihova priprema ne traje dugo, a lijepo se slažu s izvrsnom čašom vina. Kao desert volim poslužiti sladoled nabavljen u slastičarnici Gelataria ili jednako ukusna zdrava alternativa poput plate s voćem.
Kad se svi osjećaju sito i opušteno, krećemo u dnevnu sobu na karaoke s nekim favoritima poput Abbe i Whitney Houston. Ples nije na odmet.
Kada je vrijeme da moji gosti odu, uvijek se pobrinem da onaj tko vozi nije pretjerao s vinom. Ako se netko ne može sigurno odvesti kući, imam rezervnu gostinsku sobu.
Kažu da vam ništa ne može podignuti raspoloženje kao dobro prijateljstvo, zato uvijek zahvalite svojim gostima što su došli. To je sitnica, ali im dajete do znanja koliko su vam važni.
Započnite s laganim čišćenjem i spremanjem tijekom večeri, tako da nije zastrašujući zadatak nakon što svi odu.