Zapečena piletina sa dekoracijom
Ovo je klasična vrsta koja će se sigurno svidjeti svima. Sve što trebate je dobro oprati meso, a zatim koristiti vrećicu rerne i pažljivo odabrane začine iz MAGGI paketa. Možete birati između bijelog luka i povrća ili, ukoliko su vaši gosti avanturistički raspoloženi, možete se odlučiti za mekanu piletinu. Dekoracija se može prilagoditi prema sezoni ili prema vašem ukusu. Kombinacija piletine i pečenog ili kuhanog krumpira neće uspjeti, ali možete se odlučiti i za salatu ili kuhanu brokulu.
Pečeni krompir s maslacem i peršunom
Pečeni krompir s maslacem je jelo koje su vaši gosti često imali kao djeca. Iako recept nije komplikovan, začini i prezentacija mogu učiniti ovo jelo ukusnim, ali će probuditi i draga sjećanja. Upotrijebite krompir srednje veličine i pazite da je opran vrlo pažljivo, ali nemojte ga guliti. Ako koristite MAGGI, moći ćete dodati taj posebni ukus. 10 minuta prije isteka vremena pečenja možete izvaditi kesu kako biste osigurali hrskavu vanjsku i lepršavu unutrašnjost vašeg krompira. Kad ste spremni za posluživanje, dodajte malo putera i pospite svježim peršunom po vrhu. Pečeni krompir savršen je za zimske posjete ili večeru sa voljenima.
Penne Angry the cuptor Za ovaj recept trebate samo penne tjesteninu, sok od paradajza i luk, ali možete dodati i druge stvari ako želite eksperimentirati s okusima. MAGGI sadrži sastojke koje već znate i koji će vaš umak učiniti čudom. Osim tjestenine, možete poslužiti i hrskavi hljeb s bijelim lukom i parmezanom. Sve što trebate učiniti je narezati hljeb, ali bez razdvajanja kriški. Zatim pospite malo rastopljenog maslaca i izmiješajte s bijelim lukom, dodajte parmezan na vrhu i ostavite u rerni dok sir ne porumeni. Ako želite da vaše jelo zaista bude impresivno, tjesteninu možete premjestiti u rernu nakon što je spremna, a na vrh možete posipati mocarelu ili mješavinu sira. Deset minuta u rerni i spremni ste za goste!
Zelena salata od pečenog povrća
Za goste koji žele nešto novo, možete isprobati povrtnu salatu u rerni, što će ih sigurno oduševiti svojim ukusom i aromama. Pečeni krompir sa bijelim lukom, kako biste bili sigurni da ste dobili mekani krompir i da biste dali posebnu notu svojoj salati. Ostatak povrća može se odabrati prema ukusu (na primjer: mrkva, paprika, celer, kriške luka) i možete ga kuhati na zasebnoj tavi 25 minuta, nakon što ga začinite solju, biberom i malo maslinovog ulja. Pričekajte da se povrće ohladi, a zatim ih komadić narežite na nekoliko listova špinata i dodajte feta sir i jednostavan preljev od senfa, malo sirćeta i ulja. Čudo!
Paprike sa bolonjez punjenjem
Iako je poznat po ukusnoj kombinaciji s tjesteninom, umak bolonjeze je svestran umak; sve što trebate učiniti je koristiti svoju maštu. Skuhajte govedinu zajedno sa sosom MAGGI fix špageti Bolognese, a zatim punite nekoliko paprika sa dvije ili tri kašike ove smjese. Ako ih stavite u pladanj i po vrhu pospete malo sira, za 25 minuta ćete iz rerne izvaditi nešto zaista posebno. Takođe, ako želite da ovo jelo bude ukusnije, možete dodati kašiku kuhane riže u biber, prije nego što dodate sos od bolonjeza.
Uživam u kuhanju !