Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Patlidžan nasjecite na tanke krugove, posolite ga i ostavite da pusti vodu tokom pola sata.
Osušite ga ubrusima i grilujte u tavi zamašćenom maslinovim uljem na srednjoj-jačoj vatri.
Skuhajte MAGGI paradajz supu po uputstvu sa kesice i ostavite je na srednjoj vatri da se redukuje i ugusti do pola zapremine.
U staklenu termostabilnu tepsiju poredajte u slojevima sljedećim redom - paradajz supu, grilovani patlidžan, paradajz supu, svjež bosiljak, nacjepkanu mocarelu i narendani parmezan - pa tako dok ne potrošite sve namirnice.
Završite slojem mocarele i parmezana, zapecite na 180°C 30 min u rerni i poslužite toplo.
Napišite svoje mišljenje