Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Isjecite patlidžan na tanke listove. Pospite so po njima i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim ih okrenite pospite solju i ostavite još 20 minuta. Obrišite kriške papirnim ubrusima.
Zagrijte tavu na vatri srednje jačine, dodajte ulje. Izdinstajte bijeli luk, a zatim dodajte crni luk i origano. Začinite sa MAGGI magijom okusa i biberom i kuhajte dok luk ne postane staklasto proziran. Dodajte paradajz sos i kuhajte dok ne proključa.
U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršun. Začinite sa solju i biberom po ukusu.
U velikoj vatrostalnoj posudi sipajte tanak sloj pripremljenog sosa od paradajza, zatim sloj patlidžana, pa sloj rikota miksa i zatim sloj mocarela sira. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne napunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana pospite sos od paradajza, mocarelu i parmezan.
Zatvorite posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 35 minuta.
Ukrasite preostalim peršunom i poslužite goste. Prijatno!
JANE