Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Grah stavite u lonac, nalijte hladnom vodom i kuhajte do ključanja.
Ocijedite grah i nalijte vrelom vodom, pa kuhajte dok ne omekša, ali ne i da se raspadne. Nakon toga ga ponovo ocijedite.
Dok se grah kuha, prodinstajte crni luk na dijelu ulja, pa dodajte so, biber i mljevenu papriku po ukusu.
Skuhani grah propržite u šerpi na ostatku ulja zajedno sa lukom. Dodajte malo vode. Sve ukrčkajte do ključanja.
Dodajte isjeckan bijeli luk i paradajz, pa sve stavite u vatrostalnu zdjelu, prethodno podmazanu uljem.
Grah zapecite u rerni na 200 stepeni, 30 minuta.
Napišite svoje mišljenje