Ovo jelo je optimizirano za 6 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Iscijedite jedan limun, a ostala 4 presijecite na pola i ostavite sa strane
U avanu pomiješajte limunov sok, bijeli luk, svježi i đumbir u prahu, korijander i med i dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete gustu pastu.
Razmažite dobijenu pastu preko komada piletine, i dobro utrljajte u sve procijepe u mesu. Najbolje bi bilo da ostavite da se marinira u ovom sosu preko noći.
Zagrijte rernu na 190 stepeni. Isjeckajte ostale limunove na sitne komade (sa sve korom).
U pleh stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na plotni. Uklonite marinadu sa piletine, začinite i postavite u pleh tako da je kožica sa donje strane kako bi dobila boju prije nego što stavite u rernu.
Dodajte isjeckani limun u pleh, i promiješajte da budu u ulju. Okrenite piletinu tako da je kožica sa gornje strane.
Stavite pleh u rernu na 30-40 minuta. Provjeravajte povremeno jer med može lako da zagori. Kada jelo bude spremno biće zlatno braon i ljepljivo. Pre nego što poslužite pustite da odstoji 5 minuta.
Napišite svoje mišljenje