Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
U posebnoj posudi pomiješajte senf, MAGGI Wurze i maslinovo ulje. Izgnječite bijeli luk i sve pomiješajte dok se masa ne izjednači. Prethodno isječene komade lososa dobro natopite marinadom i ostavite da odstoji minimum 10 minuta.
Zagrijte gril tavu na srednjoj temperaturi i stavite malo ulja, tek toliko da se losos ne bi lijepio. Lagano pecite komade ribe sa svake strane po 4-5 minuta i pažljivo okrećite. Preporučujemo da prvo krenete sa pečenjem one strane na kojoj se nalazi koža.
Kada losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjir i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još par minuta i začinite tartar sosom na kraju. Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog od rukole, limuna ili kuhane blitve.
Jozo