Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Pomiješajte pileće filete sa kašičicom maslinovog ulja, zatim pospite korijanderom, origanom, solju i biberom po ukusu. Isjeckajte i stavite na ražnjiće.
Paradajz i isjeckani bijeli luk stavite u aluminijsku foliju. Dodajte kašičicu maslinovog ulja i prstohvat soli i bibera. Zamotajte i zatvorite.
Stavite aluminijsku kesu i ražnjiće na roštilj. Povremeno protresite aluminijsku kesu i okrenite ražnjiće dok se piletina ne ispeče (oko 10ak minuta). Malo prije nego što ih skinete sa roštilja namažite piletinu kašičicom limunovog soka.
U veliku zdjelu stavite isjeckanu zelenu salatu, mladi luk i 2 kašičice limunovog soka, i začinite sa biberom i solju po ukusu. Dodatno možete na roštilju zapeći par zemički, koje možete namazati jogurtom, a zatim napuniti piletinom, paradajzom i salatom.
Napišite svoje mišljenje