Ovo jelo je optimizirano za 4 porcije. Količina i vrijeme pripreme mogu se promijeniti. Ovde možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođene veličine porcija.
Operite svinjski kare pa zasjecite do kostiju i začinite MAGGI magijom okusa, sjeckanim bijelim lukom i biberom. Stavite u vatrostalnu tepsiju, dodajte 300 ml vode i preliti meso sa uljem. Staviti da se peče sat vremena u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
Dok se meso peče pripremite povrće. Krompir i mrkvu očistite i isjecite na krupne komade. U jednu činiju stavite krompir i mrkvu, dodajte grašak i kukuruz, pa u posudu dolijte 200 ml vode.
Otvorite rernu, okrenite svinjski kare, pa dodajte povrće. Povrće iz posude istresite oko mesa. Zatvoriti rernu i nastavite pečenje narednih 30 minuta.
Nakon 30 minuta opet okrenite meso i dodajte šampinjone i prelijte MAGGI wurze samo preko mesa pa pecite još 30 minuta. Ukus dobro pečenog mesa i povrća će vas oduševiti!
Napišite svoje mišljenje